Названі запахи тіла, говорять про хвороби

105

1. Кислий запах квашеного тіста провокує коростяний кліщ, який може розвиватися на тлі Сніду, туберкульозу, лейкемії та інших небезпечних хвороб. Коментарі зайві — негайно до лікаря.

2. Чудовий медовий аромат виділяють люди, уражені синьогнійною паличкою. Ця бактерія викликає різні захворювання дихальних шляхів, менінгіти, отити, запалення особових пазух, провокує тяжкі абсцеси аж до сепсису. А це вже летальний результат.

3. Рибний запах виходить від людей, які страждають триметиламинурией або гарднереллезом. У першому випадку це пов’язано з рідкісним генетичним дефектом, коли в організмі не виділяється фермент, що відповідає за переробку побічних продуктів травлення. А у другому — варто звернутися до лікаря і здати мазок, а до того виключити статеві контакти.

4. Запах гнилих яблук дає ацетон. Це речовина з надлишком утворюється у тих, хто зловживає низкоуглеводными дієтами або страждає від діабету. Нирки не справляються, ацетон виводиться з потом, а людина залишає за собою шлейф неприємного запаху. На діабет потрібно перевіритися обов’язково збалансувати раціон.

5. Пахне аміаком від людей, які страждають виразкою шлунка, нирковою або печінковою недостатністю. А ще так пахне від тих, хто п’є занадто мало води і, знову ж таки, зловживає низкоуглеводными дієтами.

6. Запах сиру або «спітнілих ніг» говорить про ізовалеріанової ацидемії. Це рідкісна, як правило, вроджена патологія зустрічається у людей, в організмі яких не виробляється фермент, який бере участь у метаболізмі. Швидше за все, ви не з їх числа. Просто частіше мийте ноги, щоб виключити всі підозри.

7. Запах вареної капусти може бути обумовлений тирозинемией. В організмі не вистачає ферментів, що розщеплюють деякі амінокислоти, в результаті в тканинах накопичуються тирозин, метіонін і фенілаланін, від чого страждають нирки, печінка і центральна нервова система. Терміново до лікаря!

джерело

Мітки:здоров’я