Навіщо потрібна тарілка під тарілку

140

Трапляється так, що в ресторані вам приносять блюдо, але воно одне, а тарілок більше, ніж їжі. Ми вам розповімо, навіщо потрібна ще одна тарілка, і які ще прилади може принести офіціант.

Сервірувальна тарілка

Ви замовили поїсти, а офіціант вам приніс одне блюдо і дві тарілки. Друга тарілка знизу — це сервірувальна тарілка, з етикету в неї не варто класти їжу. Вона призначена для того, щоб не забруднити скатертину і не насипати крихти на стіл.

Тарілка для гарячого

Це той випадок, коли страва ви замовили одне, але офіціант вам приніс аж три тарілки. Тарілка посередині потрібна для гарячого, в неї можна покласти друге блюдо, але третю тарілку раніше не варто чіпати.

Пиріжкова тарілка

Ця тарілка діаметром трохи менше звичайної і подається вона окремо, з ножем для масла. Ви вже здогадалися, що призначена вона для булочок. На такий тарілці їх зручно різати і змащувати маслом.

Тарілка з водою

Ви замовили морепродукти, а вам принесли тарілку з водою. Можливо, в цій тарілці ще є лимон, але це не обов’язковий атрибут. У такий тарілці можна сполоснути руки, але ні в якому разі не слід пити з неї.

Занадто багато виделок і ложок

Ви замовили кілька страв і вам принесли прилади, всі різні за величиною. Найбільші вилки і ложки — для основних страв. Найменші — для десертів, а середні — для салатів.

джерело

Мітки:поради