Який алкоголь найменш шкідливий

189

Отже, попереду нас чекають довгі травневі свята і тому потрібно заздалегідь продумати, як мінімізувати шкоду від цього відпочинку. Спортсменам та іншим затятим шанувальникам ЗСЖ ми передаємо привіт (з нотками білої заздрості), для всіх інших же зібрали тут рейтинг самого шкідливого і самого корисного алкоголю. Бережіть себе, вживайте помірно і тільки те, що не буде вже дуже сильно садити ваш багатостраждальний організм!

1. Ром

П’ятнадцять чоловік і пляшка рому — практично компанія, що зібралася просто підлікувати здоров’я. Особливо корисний (якщо забути, що це все-таки алкоголь) вважається кубинський ром: тут можна знайти велику кількість калію, фосфору і цинку. Майже мультивітамінний комплекс!

2. Текіла

На серйозне всенічне застілля краще буде взяти текілу. Агава, з якої заповзятливі мексиканці женуть цей національний самогон, містить полісахариди фруктани — вони допомагають регулювати кислотність шлунка. Якщо пити текілу за правилами з сіллю (а не по-російськи, з шийки), то з ранку похмілля буде легше — сіль затримує воду в організмі.

3. Горілка

Рідна наша горілочка вже не одну тисячу людей довела до білої гарячки. Проте фактично саме горілка є чи не найбільш безпечним для організму міцним алкоголем. Без барвників, без ароматизаторів — чистий, ніби дитячі сльози дистилят. Зловживати ось їй не коштує, печінка однаково не любить що чистий дистилят, що брудний.

4. Віскі

Років десять тому лікарі з подивом виявили, що віскі є прекрасним джерелом чудовою елагової кислоти, здатної вбивати ракові клітини. Корисна штука! Однак, як ліки буржуйський напій використовувати все ж не варто. Концентрація етанолу в віскі дуже висока — ось чому пянієш від нього швидко.

5. Лікер

Лікувальні властивості характерні тільки для натуральних лікерів. При виборі лікерів слід уникати напоїв, у складі яких позначені ароматизатори і харчові барвники. При перших симптомах хвороби або переохолодженні рекомендують додавати в чай по 2 чайні ложки лікеру. Особливо гарні для зміцнення імунітету м’ятний, лимонний і медовий лікери. Якщо в щоденному раціоні присутня невелика доза лікеру, то в крові знижується рівень холестерину на стінках судин зменшуються розміри жирових бляшок, а в суглобах скорочується кількість сольових відкладень. При надмірному вживанні лікеру можливий розвиток алкогольної залежності і виникнення ракових новоутворень.
Лікери є висококалорійними напоями. Тому вони протипоказані людям з надмірною масою тіла і бажаючим схуднути.

6. Коньяк

Найдивовижніше, що благородний коньяк шкідливіше всього вищепереліченого. Вся справа в термінах зберігання: чим старіше коньяк, тим він кращий, правда? Ні, не правда. Роки зберігання насичують напій купою спиртових фракцій і шкідливих речовин. Власне, пити коньяк у великих кількостях не тільки безглуздо, але і шкідливо — з таким же успіхом можна подихати парами ртуті. 50 мл коньяку в день це той максимум, який не буде шкідливий організму.

джерело

Мітки:алкоголь