Які спеції з якими продуктами використовувати

57

Обов’язково збережіть собі цю статтю, і в потрібний момент, коли Ви задумаєтеся, як найбільш ефектно розкрити смак продукту, який Ви зібралися приготувати, під рукою буде підказка!

Які спеції використовувати для яких продуктів:

М’ясо: червоний, чорний, запашний перець, гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля

Птах: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік

Риба: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець

Овочі: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика

Фрукти (сік/компот/десерт): кориця, гвоздика, імбир, бадьян, кардамон

Паштет: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон

Солодке: гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, перець запашний, апельсинова цедра, аніс

Картопля: коріандр, куркума

Горох, квасоля: кумін, імбир, перець, коріандр

Капуста: коріандр, фенхель, кумін

Молоко: кориця, кардамон, шафран

Гречана крупа: запашний перець, чілі, кумін, куркума, кориця, гвоздика, гірчиця чорна, кріп(насіння), кріп(зелень), асафетида, каррі

Манна крупа: імбир, куркума, кориця, чіллі, шамбала, асафетида, каррі, мускатний горіх

Вівсяна крупа: куркума, перець запашний, шамбала, гвоздика

Перлова крупа: імбир, гвоздика, запашний перець, куркума, пажитник, асафетида

Пшенична крупа: чилі, імбир, каррі, мускатний горіх, кардамон

Пшоняна крупа: куркума, гвоздика, гірчиця чорна, чорний перець, пажитник, каррі

Рис: чилі, імбир, кориця, гвоздика, куркума, кумін, асафетида, гірчиця чорна, кмин, калінджі

Ячна крупа: імбир, гвоздика, запашний перець, куркума

Приємного апетиту!

Мітки:їжа, поради