Кілька секретів звичайної мікрохвильовки

67

Мікрохвильова піч сьогодні є практично в кожному будинку. Зазвичай господині в ній розморожують або розігрівають їжу, рідше готують.

Але є ще багато корисних речей, які можна зробити за допомогою мікрохвильової печі. Беріть на замітку:

• У мікрохвильовці можна освіжити і підсилити аромат спецій і приправ. Пересипте спеції в піалу, увімкніть мікрохвильову піч на повну потужність і прогрійте вміст протягом 30 секунд.

• Черствий хліб, загорнутий у паперову серветку і прогріте на повній потужності протягом хвилини, стане як свіжий.

• Зняти шкаралупу з волоських горіхів, фундука або мигдалю буде значно простіше, якщо прогріти їх у воді 4-5 хвилин на повній потужності.

• Мікрохвильова піч допоможе видавити сік з лимона або апельсина практично до останньої крапельки. Прогрійте цитрусові кілька хвилин в мікрохвильовці, дайте охолонути, і ви з легкістю выжмете з них сік.

• Засахарившийся мед легко повернеться в колишнє рідкий стан буквально за 1 хвилину. Поставте в піч баночку з медом, увімкніть мікрохвильовку на 1 хвилину, і мед миттєво розтопиться.

• В мікрохвильовці легко і швидко можна висушити цедру апельсинів і грейпфрутів. Викладіть її на паперові серветки і прогрійте на повній потужності хвилину. Потім переверніть скоринки і увімкніть піч ще на хвилину.

• Також за допомогою НВЧ можна позбутися від неприємного запаху, въевшегося в обробні дошки. Ретельно вимийте їх, натріть четвертинкою лимона і прогрійте кілька хвилин в мікрохвильовці.

джерело

Мітки:поради