Як приготувати ковбасу в домашніх умовах

118

Для виготовлення ковбасних виробів обов’язково знадобляться очищені яловичі або свинячі кишки в сушеному вигляді, які можна купити, як правило, у м’ясних магазинах. У пачці зазвичай близько 10 метрів. Після замочування протягом двох годин у воді оболонка набуває початкові властивості і відновлює заявлену довжину.

До речі

замість кишок можна використовувати кулінарні пакети, марля, пергаментний папір

Начинка може бути будь — яка- будь то курка, сало, яловичина, свинина, лівер або навіть капуста. Справжні любителі можуть навіть зробити смачну кров’яну ковбасу з часником.

Варена ковбаса з курки та свинини

кишкикуриная грудки — 500 г свинина нежирна — 300 г свіжа сметана — 400 мл крупа манна — 2 ст. ложки

білки яєчні — 3 шт сіль поварена — 1-2 десертні ложки

цукор — 1 десертна ложка

перець чорний мелений — 1 щіпка

паприка солодка — 2 десертні ложки

Куряче філе і свинину подрібнити в м’ясорубці. До отриманого фаршу додати злегка збиті білки, сіль, перець і манну крупу. Також до м’яса додають солодку паприку, цукор і свіжу сметану. Всі інгредієнти збити блендером, потім приступити до формування ковбаси. Використовуючи велику воронку або м’ясорубку, наповнити кишки фаршем і добре утрамбувати, після чого перев’язати кінці вироби товстими бавовняними нитками або шпагатом. Потім потрібно проколоти ковбасу голкою в декількох місцях і варити у воді на слабкому вогні близько 1,5-2 годин.

Сиров’ялена ковбаса

телятина свіжа — 1,5 кг сало свиняче — близько 700 г сіль поварена — 3 великі ложки

чорний перець — ½ десертної ложки

цукор -2 ст. ложки

горілка — 1,5 ст. ложки або коньяк

часник -4-5 зубчиків кишки

Сало добре промити, просушити, натерти сіллю, часником і покласти в холодильник на десять годин. Свіжу телятину нарізати невеликими скибочками, додати сіль, цукор і трохи перцю. У такому вигляді витримати м’ясо в холодильній камері протягом доби. Потім дрібно нарізати свиняче сало або пропустити через м’ясорубку. Перемішати сало з м’ясом, а потім додати цукор і сіль, влити коньяк або горілку. Перемішати, приступити до формування ковбасок. Використовуючи велику воронку або м’ясорубку, наповнити кишки фаршем і добре утрамбувати, після чого перев’язати кінці вироби товстими бавовняними нитками або шпагатом. Потім підвісити ковбасу за кінець в прохолодне місце (на протяг). Приблизно через 2-3 дні ковбаски почнуть підв’ялюватися. Готовими до вживання вони стануть на 10-11 добу.

Ліверна ковбаса

лівер — попередньо очищений і відварений — близько 2 кг цибуля ріпчаста великий — 3 шт яйця свіжі — 15-20 шт свіжа сметана високої жирності — 500 г кишки очищені — 5-6 шт сіль та інші спеції — за смаком

Для приготування ліверних ковбас можна використовувати будь-які субпродукти (легені, печінка, серце, нирки та ін). Їх попередньо очищають і відварюють, а потім пропускають через м’ясорубку. Також до ливеру додають подрібнений у кашку цибулю і курячі яйця. Перемішавши компоненти і отримавши однорідну масу, до неї викладають сметану, приправи і сіль. Приготовлену основу для ковбас розподіляють по очищеним кишки і сильно перев’язують товстими бавовняними нитками. Отримані вироби відварюють на слабкому вогні протягом півгодини або трохи довше. Готові ковбаси виймають з бульйону і остуджують. Надалі їх смажать на сковороді, мангалі або запікають у духовці.

джерело

Мітки:рецепти