Цікаві і корисні поради для тих, хто на кухні

22

У скарбничці у будь-якої господині просто зобов’язані бути цікаві та корисні дрібниці. Мало дотримати в точності рецептуру, важливо ще і грамотно виконати кожен крок. Але тільки кулінарна “грамота” — річ тонка. Їй не навчають спеціально, її можна осягнути тільки через маленькі хитрощі та лайфхаки.

Перші страви:


1. Якщо ви прогавили момент і не зняли з бульйону піну, і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і ви зможете її прибрати.
2. Якщо квасоля варити у відкритій каструлі, вона не потемніє.
3. Щоб м’ясний бульйон вийшов прозорим, під час варіння покладіть в нього промиту яєчну шкаралупу. А готовий бульйон потрібно процідити.
4. Відвар цибулиння добре підфарбовує бульйони. Вони стають більш поживними, і поліпшується їх зовнішній вигляд.
5. Після приготування супу лавровий лист потрібно діставати з каструлі. Так він тільки псує.
6. У курячий бульйон не кладіть ніяких приправ, тільки цибулину і моркву. Інакше він втратить свій особливий смак.
7. Всього лише пара лисичок, покладена в суп, зробить його в рази смачніше. Взагалі гриби прикрасять смак будь-якої страви, головне — нарізати як можна дрібніше.

М’ясні страви:


1. Щоб відбивні вийшли м’які і ніжні, за 1-2 години до смаження змастіть їх сумішшю оцту і рослинного масла. Цей же секрет працює для м’яса на грилі.
2. Коли смажите котлети, уважно слідкуйте за вогнем: 1 хвилину він повинен бути повинен бути сильним, щоб скоринка схопилася і не дала соку витекти. А потім потрібно довести вогонь до середнього і, перевернувши котлети, знову посилити його на півхвилини.
3. Якщо покласти у фарш порівну дрібно порізаного сирого, злегка підсмаженого цибулі і трохи сирого картоплі, котлети виходять соковитими і смачними.
4. Стара курка звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин у холодну воду.
5. Поставте в духовку жаростійку скляну форму з водою, і м’ясо не підгорить.

Страви з картоплі:


1. Коли готуєте страви з тертої картоплі, наприклад, деруни, додайте до тертої масі трішки молока, щоб картопля не потемнів.
2. Картопляне пюре краще збивати вручну віночком. Міксер, може, і робить картоплю більш пишною, але її смак швидко втрачається.
3. Стара картопля стане смачнішим, якщо додати при варінні ложечку оцту, 2-3 зубчики часнику і лавровий лист, або зварити в бульйоні.
4. І ще одне правило — чим старіше картопля, тим більше потрібно води для його приготування.

Страви з риби:


1. Риба не розвалиться на шматки і придбає золотисту скоринку, якщо за 10-15 хвилин до смаження її витерти рушником і тут же посолити.
2. Сильний запах при смаженні риби можна прибрати, поклавши в масло одну сиру картоплину, попередньо нарізану скибочками.
3. Якщо у вас темніє при смаженні вершкове масло, розпечену сковороду потрібно перед цим змастити рослинним маслом.
4. Щоб масло не брызгало у всі сторони, перед смаженням посипте сковорідку невеликою кількістю солі.

Салати:


1. Рослинну олію слід додавати в салат тільки після того, як посолили його, поперчили і додали оцет.
2. Салат з квашеної капусти чудово доповнюється не тільки брусницею і яблуками, але і часточками апельсина й мандарина.
3. Салат з майонезом і вінегрет придбають особливо приємний смак, якщо перед подачею до столу покласти в них ненадовго лимонну скориночку.
4. Вінегрет вийде дуже смачним, якщо крім основних інгредієнтів додати в нього 1 ст. л. молока і 1 ч. л. цукру.

Випічка та кондитерські вироби:


1. Застроміть в тісто кілька трубочок-макаронів, і воно підійде швидше.
2. Дріжджове тісто буде м’яким і повітряним, якщо додати в нього холодну варену картоплю, натерту на дрібній тертці.
3. Вироби з прісного тіста виходять розсипчастими і легкими, якщо в тісто додати ложку коньяку.
4. Щоб отримати легкий і пухнастий крем, при збиванні віночком потрібно описувати вісімки і час від часу кола по стінках посуду.

Напої:


1. Щоб швидко охолодити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в іншу, велику посуд, наповнивши її холодною водою і всипати у воду трохи крупної солі.
2. При приготуванні киселя розведений крохмаль слід лити не в середину каструлі, а ближче до її стінок.

джерело

Мітки:їжа, поради