Як приготувати домашню ковбасу

173

Домашня ковбаса відрізняється вишуканим смаком і апетитним ароматом. Це справжній делікатес, який на своїй власній кухні може приготувати кожен. Варто лише один раз спробувати, і ви вже ніколи не подивитеся на магазинну ковбасу. Як здорово, що приготувати домашню ковбасу зовсім не складно.

Приємний бонус: ви будете точно впевнені в складі продукту. Натуральні інгредієнти для ковбаси краще купувати на ринку у перевірених постачальників. Сьогодні можна знайти вже оброблені і підготовлені до використання інгредієнти.

Ділимося класними рецептами домашньої ковбаси, які зобов’язаний спробувати кожен любитель цього страви.

1. Ковбаса без оболонки

Не хочеться зайвих клопотів? Приготуйте ковбасу без оболонки. Блюдо нітрохи не програє в смаку від її відсутності.

Інгредієнти:

Свинина1 кг
Часник 5 зубчиків
Сухі сливки5 ст. л.
Сіль 1 ст. л.
Сахар1 ч. л.
Яйцо1 шт.
Чорний мелений перецпо смаком
Сушені трави за смаком

Спосіб приготування:

1. Свинину подрібніть за допомогою м’ясорубки до однорідної маси.
2. Додайте подрібнений часник, вершки, сіль і цукор. Змішайте і ще раз прокрутіть фарш через м’ясорубку.
3. Додайте яйце і перець.
4. Замішайте фарш руками і покладіть на пергамент. Сформуйте «ковбаску». Оберніть її спершу в пергамент, міцно зв’язавши по краях ниткою, а потім — фольгу.
5. Перемістіть ковбасу в каструлю. Вона повинна бути повністю у воді. Варіть 1,5 години на низькому вогні.
6. Остудіть ковбасу, не розгортаючи.
7. Коли ковбаса охолоне до кімнатної температури, відправте її в холодильник на ніч.
8. На следущий день звільніть ковбасу від фольги і пергаменту, а потім обваляйте в травах.
9. Ковбаса зберігається в пергаменті протягом двох тижнів.

2. Ковбаса зі свинячої шиї

Особливо смачна і апетитна ковбаса виходить з свинини. Справа в тому, що це м’ясо дуже жирне, а значить — соковите і смачне. Радимо спробувати приготувати ковбасу зі свинячої шиї.

Інгредієнти:

Свиняча шея1 кг
Соль1 ст. л.
Перецпо смаком
Чеснок6 зубчиків
Лавровий лист 2 аркуша
Специипо смаком
Тонкі кишки для оболонки

Спосіб приготування:

1. Дрібно порубаєте свинячу шию.
2. Приправте сіллю і перцем. Додайте спеції за смаком, подрібнені часник і лаврушку.
3. Гарненько розмішайте свинину, накрийте тарілкою і відправте в холодильник на один день.
4. Дістаньте свинину з холодильника і знову розмішайте, додавши трохи води. М’ясо повинно вийти соковитим і в’язким.
5. Заповніть сумішшю кишки і міцно зав’яжіть їх по краях.
6. Надішліть ковбаски в киплячу воду і варіть на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
7. Обсушіть ковбаски і остудіть до кімнатної температури, а потім відправте в духовку на 40 хвилин при 200 градусах.
Готово!

3. Ковбаса з курки

Домашню ковбасу можна приготувати зі звичайної курки. Її смак буде більш нейтральним і звичним, тому цей рецепт особливо сподобається новачкам у ділі приготування домашньої ковбаси.

Інгредієнти:

Куряче филе1,5 кг
Свиняче сало200 р
Сольпо смаком
Мелений перецпо смаком
Паприкапо смаком
Мелений кориандрпо смаком
Мелений мускатний орехпо смаком
Чеснок2 зубчики
Молоко або сливки150 мл
Тонкі кишки для оболонки

Спосіб приготування:

1. Куряче філе і сало подрібніть в м’ясорубці.
2. Посоліть, поперчіть. Додайте спеції і подрібнений часник. Гарненько перемішайте.
3. Додайте вершки або молоко. Знову перемішайте і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
4. Нафаршируйте цією сумішшю кишки і відправте в холодильник на ніч.
5. Обсмажте ковбаски до рум’яної скоринки на сковорідці в невеликій кількості олії.

4. Ковбаса з печінки

З печінки можна приготувати вишукану домашню ковбасу. Її смак по достоїнству оцінить будь-який гурман. Подайте таку ковбасу до столу, коли прийдуть гості. Вони будуть в захваті!

Інгредієнти:

Печень500 р
Свиняче сало250 р
Чеснок1 головка
Ріпчасту лук2 шт.
Сольпо смаком
Перецпо смаком
Специипо смаком
Крахмал1 ст. л.
Яйца3-4 шт.
Манна крупа3 ст. л.
Молоко100 мл
Тонкі кишки для оболонки

Спосіб приготування:

1. Печінку промийте і очистіть від плівки. Пропустіть через м’ясорубку разом зі свинячим салом і часником.
2. Ріпчасту цибулю наріжте і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Відправте до фаршу.
3. Посоліть, поперчіть. Додайте спеції за смаком, крохмаль, манну крупу і яйця. Гарненько розмішайте.
4. Влийте молоко. Знову перемішайте.
5. Кишки нафаршируйте цією сумішшю. Викладіть в каструлю так, щоб ковбаса знаходилася повністю під водою. Варіть 40 хвилин.
Готово!

5. Ковбаса з гречаною крупою

Ковбаса з гречкою виходить особливо смачною і ситною. Такий делікатес повинен навчитися готувати кожен фанат цього м’ясного блюда.

Інгредієнти:

Гречана крупа1 стакан
Свинина500 р
Сало300 р
Соль1/2 ст. л.
Перецпо смаком
Чеснок5 зубчиків
Тонкі кишки для оболонки

Спосіб приготування:

1. Гречку відварити і остудіть до кімнатної температури.
2. Свинину і сало дрібно порубаєте.
3. Додайте до м’яса гречку. Посоліть, поперчіть. Додайте подрібнений часник.
4. Нафаршируйте кишки м’ясом з гречкою. Покладіть в киплячу воду.
5. Варіть ковбасу, повністю занурене у воду, протягом 30-35 хвилин.
6. Перед подачею злегка обсмажте ковбаски на сковороді.

джерело

Мітки:рецепти